ÖSYM Başvuru Parası Hangi Bankaya Yatırılacak?



ÖSYM sınav giriş ücreti hangi bankalara yatırılacak,ÖSYM Başvuru Paraları nasıl yatırılıyor,ÖSYM başvuru ücretleri nereye yatırılıyor,ÖSYM başvuru ücretlerini online nasıl yatırabilirim? İşte ÖSYM başvuru paraları ve yatırılacağı bankalar hakkında detaylı bilgiler...

ÖSYM Başvuru Parası,ücretleri girecek olduğunuz sınav türüne göre değişmektedir.Sizin için girecek olduğunuz ilgili sınav hakkında başvuru ücret detayları başvuru tarihleri arasında ÖSYM'nin www.osym.gov.tr resmi internet adresinde yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda tüm ayrıntılarıyla birlite açıklanmıştır.

ÖSYM Başvuru Kılavuzu İndirmek için Buraya Tıklayınız

ÖSYM Başvuru İşlemleri için Buraya Tıklayınız

Adaylar ilgili sınav için başvuru ücretlerini aşağıda belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet https://odeme.osym.gov.tr/ sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri TC kimlik numarasını ve ilgili sınavın başvuru ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir.

Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.
ÖSYM başvuru ücreti ödeme işlemleri kılavuzda bildirilen son tarihde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr/ İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

ÖSYM Başvuru Ücretini Kredi Kartı ile Ödemek için Tıklayınız

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Ücretler:

YGS Sınav Ücreti : 60,00 TL
LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 40,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin
hesaplanabilmesi için, adayların 2018-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)
Ek yerleştirme ücreti : 15,00 TL
Başvuru Hizmeti Ücreti : 5,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL

olarak belirlenmişti.Yeni güncel ücret bilgilerine kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sınav giriş ücreti hangi bankalara yatırılacak

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

*** Yurt dışından başvuranlar için (KKKTC Hariç) başvuru ve sınav ücretinin yatırılacağı banka

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr/ İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

BAŞVURU İŞLEMİ SONRASI VERİLEN İNTERNET ERİŞİM ŞİFRESİ NE İŞE YARAR?

Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında İnternet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir.

Şifre geri dönüşümsüz ve kriptolu olarak sistemde tutulmaktadır. İlgili adaydan başkasının şifreyi bilmesi, görmesi ve edinmesi mümkün değildir. Bu nedenle şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adaya aittir. Şifre ile adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler.

Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır. İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.
osym.gov.tr İnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden
“Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 5,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır. Tutuklu/hükümlü veya zorunlu askerlik görevini yapmakta olduğundan dolayı ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine gelemeyecek olan adaylara ise bulundukları cezaevi müdürlüklerinin veya askerî birlik komutanlarının resmî yazı ile ÖSYM Başkanlığına başvurması hâlinde, adayın ismine düzenlenmiş, kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilebilecektir. Adayın kendisinden başka hiç kimse aday adına şifre edinemez.

2018-ÖSYS Kendi Okulu Başvuru Merkezi Olan Son Sınıf Öğrencileri Hariç Diğer Adayların Başvuru Yapabilecekleri Başvuru Merkezlerinin Listesi (Kendi okulu Başvuru Merkezi olan son sınıf öğrencileri başvuru işlemlerini kendi okullarında yapacaklardır.)

Alan/Dal Dönüşüm Tablosu

YGS Kamu Spotu İndir

‘SINAVA DOĞRU’ ÖSYM Single