ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Almak için Tıklayın!



ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Çıkartmak için Buraya Tıklayınız

ÖSYM giriş belgesi nasıl alınır,sınava giriş belgesi nasıl alınır,kpss sınava giriş belgesi nasıl alınır,ösym giriş belgesi nasıl çıkarılır,TYT sınav giriş belgesi nasıl alınır,YKS sınav giriş belgesi nasıl alınır,kpss sınav giriş belgesi nasıl alınır,ösym sınav giriş belgesi alamıyorum,ais ösym sınav giriş belgesi,ösym sınav giriş belgesi çıktısı,ösym sınav giriş belgesi çıkarma,ösym dgs sınav giriş belgesi, ösym sınav giriş belgesi nasıl alınır,

ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

YKS giriş belgeleri çıktısı siyah beyaz ya da renkli olabilir

ÖSYM’den yapılan duyuruda, üniversite adaylarının YKS giriş belgelerinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağını, belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunmasının zorunlu olduğunu ve adayların bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri gerektiği uyarısında bulundu. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda.

Giriş belgesinde dikkat edilmesi gereken öneli nokta

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

2018 YKS’ye girmek için gerekli belgeler şöyle sıralandı:

“Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler şunlardır:

Sınava Giriş Belgesi: Üzerinde sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra numarası bilgileri ile fotoğrafının bulunduğu belgedir. Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.

Nüfus cüzdanı veya tarihi geçerli pasaport: Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı ve pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir.”

ÖSYM’den yapılan YKS açıklaması;

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

YKS öncesi stratejiler;

1- Sınavdan bir hafta öncesinden başlayarak ama özellikle sınavdan 2-3 gün öncesinden, beslenmenize ve uykunuza özen gösteriniz. Bu günden itibaren bünyenizin alışık olmadığı yiyecekleri yemeyiniz.

2- Son günlerde yoğun tempoda ders çalışmak yerine tekrarlara ağırlık verip önceki yılların sınav soruları deneme sınavı biçiminde zaman tutarak çözmeye gayret ediniz.

3- Kesinlikle bedeni aşırı derecede yoracak spor ve benzeri faaliyetlerden uzak durunuz.

4- Televizyon izleme, internette zaman geçirme, müzik dinleme, arkadaşlarla vakit geçirme gibi etkinliklere ayrılan süreyi biraz azaltıp bu vakitleri dinlenmeye ve soru çözmeye ayırın. Unutmayın bir soru sizleri sıralamada çok üst noktalara taşıyabilmektedir.

5- Sınava birkaç gün kala, özellikle deneme sınavlarında eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuları belirleyip o konular üzerinde çalışma yapmanız oldukça yararlı olur.

6- Artık geçmişi düşünmeyi bırakın, bugünü ve önünüzdeki günleri daha verimli nasıl geçirebileceğinize odaklanın.

Sınavdan bir gün önce stratejiler;

1- Gününüzü açık havada dolaşarak, kendinizi yormadan zinde tamamlayın.

2- Akşam yemeğinin hafif olmasına dikkat edin. İstediğiniz ve bünyenizin alışık olduğu yemeklerden yemeğe çalışın.

3- Erken yatmaya çalışmayın, Sınav sabahı zinde uyanabilmek ve erken kalkabileceğiniz bir düzen uygulayınız. Alışık olduğunuz düzeninizde değişiklik yapmayınız.

4- Sınava giderken yanınızda götürmeniz gereken belge ve malzemeleri (nüfus cüzdanı, sınav belgesi, su vb.) ertesi gün giyeceklerinizi akşam yatmadan hazırlayın.

5- Sınav sabahı mutlaka azda olsa dengeli bir kahvaltı yapınız.

6- Felaket tellallarından uzaklaşın ve kesinlikle sınava giderken sizinle birlikte gelmelerine izin vermeyiniz. Sınava Pozitif insanlarla ve gitmeye özen gösteriniz.

Sınav anı stratejileri;

1- Öncelikle size verilen soru kitapçığını baştan sona kontrol ediniz ve eksik sayfa, baskı hatası veya okunmayan kısımlar varsa sınav sorumlusuna mutlaka bildiriniz.

2- Soru kitapçığının ön kapağındaki ad, soyadı bölümünü mutlaka doldurunuz

3- Soru kitapçığının üzerindeki numarayı cevap kağıdınıza mutlaka kodlayınız.

4- En iyi bildiğiniz, kendinize en çok güvendiğiniz ve hata yapmayacağınızı düşündüğünüz ve alanınızla ilgili testlerden başlayabilirsiniz.

5- Turlama tekniği kullanarak zamanı etkin kullanabilirsiniz. Öncelikle kolay soruların çözülmesi, zorlanacağınızı düşündüğünüz, size zaman kaybettirme ihtimali olan soruların daha sonraya bırakılması şeklinde bir yol izleyiniz.

6- Her soru çözümünden sonra kodlamayı yapınız ve kesinlikle sonraya bırakmayınız.

Değerli üniversite adayları; üniversiteye giriş süreci maraton gibidir. Birinci ayağı TYT, ikinci yani final ayağı YKS dönemidir. Süreçten başarıyla çıkmak ve hedefe ulaşmak için her devrede üstün performans göstermeniz gerekir. Bu nedenle stratejik davranmak zorundasınız.