2019 DGS Ne Zaman Yapılacak?



2017 DGS Sınav Giriş Yerlerini Öğrenmek için Tıklayınız

2017 DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak,2017 DGS Sınav Tarihleri,2017 dgs tarihi ne zaman,2017 dgs puan hesaplama,2017 dgs sınav tarihi ve saati...

2017 ÖSYM Sınav Takviminin açıklanmasının ardından merak konusu olmaktan çıkan bir konu da 2017 DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? sorusu oldu.ÖSYM 2017 Takviminde Dikey Geçiş Sınavının Ağustos 2017 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 23 Temmuz'da gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS), milyonlarca meslek yüksek okulu ve önlisans mezununun lisans tamamlamak için girdiği sınavdır.

DGS SINAVI İLE İLGİLİ SORULAR

- DGS Sınavın içeriği ve yapısı nedir?

Sınav sayısal ve sözel bölüm olmak üzere iki bölümden oluşur.Hem sayısal hem sözel soruları genel olarak mantık yürütebilme yeteneğinizi ölçen sorulardır.

- DGS'de Kaç adet soru sorulur?

Sınav 80 sayısal ve 80 sözel olmak üzere toplam 160 sorudan oluşur.

- DGS Sınavın süresi ne kadardır?

180 dakika yani 3 saat süreniz vardır.

- Puanlamada neler dikkate alınır?

Puanlama sınavda yaptığınız soru adeti ve öğrencisi olduğunuz myo bölümündeki başarı sıra puanınız (aöbp) toplanarak oluşur.

- Kılavuzda yazılan sözel ve sayısal puanlar neyi ifade eder?

Kılavuzda verilen puanlar katsayılardır.Bu seneki kılavuzda sayısal öğrencisi için bir matematik sorusu 3 puan olarak verilmiştir.Bu puan sınavdaki soruların çözülme oranına göre standart sapmayla çarpılır ve net puan çıkar 3 olan ham puan yaklaşık olarak 1,5 (+- 0,2) olur.

- ÖBP ve AÖBP nedir? Farkları nelerdir?

ÖBP: Açılımı Önlisans Başarı Puanıdır.Bölümünüzdeki başarı sırasına göre belirlenir.

AÖBP: Açılımı Ağırlıklı Ön lisans Başarı puanıdır.ÖBP den farkı bölümünüzdeki arkadaşların DGS deki başarısına göre belli bir puanın ÖBP ye eklenmesidir.Sınavda dikkate alınan puanınız AÖBP dır.

- Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) nasıl hesaplayabilirim?

Kılavuzda anlatılmıştır nasıl hesaplandığı ama bu yöntem çok karışıktır.Kabaca anlatmak gerekirse bir kişinin AÖBP’si şu şekilde hesaplanabilir.

Sınıf birincisi 80 tam puan alır.

Sınıf ortalamasının üstünde notu olan kişiler 70-79 arası puan alır.
Sınıf ortalamasına yakın notu olan kişiler 60-69 arası puan alır.
Sınıf ortalamasının altında notu olan kişiler 50-59 arası puan alır.
Sınıf sonuncusu 30-49 arası puan alır.

- Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanını (AÖBP) her sene değişir mi?

ÖBP puanınız bir kere hesaplanır ve eğer siz mezun olduktan sonra başka kimse mezun olmaz ve sınava girmez ise puanınız değişmeyecektir fakat sizden sonra mezun olup ta sınava giren olursa ÖBP puanı sıralaması değişecek ve buna bağlı olarak ta AÖBP değişecektir yalnız fazla bir oynama olmayacaktır. Bunlara ek olarak tercihler sonucu bir Üniversiteye yerleşir fakat kayıt yaptırmazsanız sonraki sınavda cezalı duruma gelirsiniz ve AÖBP’niz düşer.
DGS