JANA Sınavı Ne Zaman?
2017-Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı Şubat 2017 tarihinde yapılacak.2017 JANA Sınavı Giriş yerleri sınavdan on gün önce ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ İnternet adresinden yayımlanacaktır.
Jandarma Okullar Komutanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında imzalanan protokol uyarınca, Jandarma sınıfında Muvazzaf Astsubay yetiştiren Jandarma Okullar Komutanlığının, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Jandarma Astsubay Temel Kursunda öğrenim görecekleri seçmek amacıyla yazılı sınav yapılacaktır.
JANA Saat Kaçta Başlayacak?
Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Şubat 2017 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav saat 9.30'da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.
JANA'da Baraj Puan Nasıl Belirlenmektedir?
Adaylar yazılı sınav sonuçlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda ikinci aşama seçme sınavlarına çağırılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puanı belirlenecektir.
Yazılı sınav için belirlenen baraj puanını aşan adaylar, ikinci aşama seçme sınavlarına katılmaya hak kazanacaklardır. İkinci aşama seçme sınavları aşağıda belirtilen alt aşamalardan oluşmaktadır:
a) Belge İnceleme
b) Ön Sağlık Muayenesi
c) Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testleri (FKDT)
ç) Mülakat
d) Asker Hastanelerinde Sağlık Muayenesi
Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavlarının tüm aşamalarını kazanarak, "Muvazzaf Jandarma Astsubay Olur" kararlı sağlık kurulu raporu alan ve yapılacak güvenlik soruşturması müspet sonuçlanan asıl sıradaki adaylar ile boş kalan kontenjanın tamamlanması için sıradaki yedek adayların okula kabulü yapılacaktır. Adaylar, Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursunda Beytepe / ANKARA'da muhtemelen Ağustos 2017 tarihinde başlamak üzere eğitim-öğretim göreceklerdir. Kesin kayıt kabul tarihiyle ilgili olarak adaylar daha sonra bilgilendirilecektir.
Başvuruların kabulü, yazılı sınavın uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesinde Aday Başvuru Formundaki aday tarafından verilen bilgiler esas alınacaktır. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacak.
Yazılı sınav sonuçları sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacaktır.
Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilebilmesi için, sınava, atandığı salonda girmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilir.
JANA Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılacak?
Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise, sınav tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır.
Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 070001000830 060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır.
Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacaktır.
Sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları sınav sonuçlarının ilanından 6 ay sonra, cevap kâğıtları ise 1 yıl sonra imha edilir.
Merkezimizde bulunan her türlü sınav evrakının aslı, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.
Adayların Merkezimizle yapacakları bütün yazışmalarda bu kılavuzdaki Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme alınabilmesi için dilekçelerde mutlaka adayın T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı, adresi, imzası ve ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alınacak evrak referans numarası bulunmalıdır. Adayların dilekçelerinin aslını Merkezimize ulaştırmaları gerekmektedir. Merkezimize faksla ulaştırılan dilekçeler işleme konulmayacaktır.
ÖSYM aday dilekçelerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden alabilecek ve/veya adayların vermiş olduğu dilekçeleri https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden cevaplayabilecektir.
Sınava başvuru işlemi tamamlandıktan sonra kimlik bilgilerinde değişiklik olan adaylar, bu değişikliği önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezî Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdırlar. Bu değişiklikler, ancak MERNİS'te yapıldıktan sonra aday tarafından ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Sınav merkezi tercihi değişikliği, iletişim bilgileri ve adres değişikliği vb. değişiklik isteklerini Merkezimize dilekçe ile bildirmeyeceklerdir. Bu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar değişikliği, İnternet adresinde yer alan açıklamalar doğrultusunda, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet sayfasında bulunan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kendileri yapacaklardır.
ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden aday tarafından yapılabilecek tüm değişiklikler, ancak ÖSYM tarafından belirlenecek tarihlere kadar yapılabilecektir.