2019 YKS Başvuruları Ne Zaman Son?
Nisan 2018'de başlayan LYS başvuruları,Nisan 2018 'de sona erecek.
2018 ÖSYS kapsamında Mart 2018 tarihinde yapılan 2018 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabilecek.
LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin, Nisan 2018 tarihleri arasında LYS başvurularını ais.osym.gov.tr adresinden ya da başvuru merkezleri aracılığıyla yapmaları gerekiyor.
LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler.
LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak. Adaylar, girmek istedikleri LYS’lerin hepsine aynı merkezde girecek.
LYS SINAV TARİHLERİ 2018
LYS-1 (Mat-2, Geometri) - Haziran Pazar - 10.00
LYS-2 (Fizik, Kimya, Biyoloji) Haziran Cumartesi - 10.00
LYS-3 (Edebiyat, Coğrafya-1) Haziran Pazar - 10.00
LYS-4 (Tarih, Coğ-2, Felsefe ve Din Kül) Haziran Cumartesi - 10.00
LYS-5 (Yabancı Dil Sınavı) Haziran Pazar - 14.30
2018 LYS başvuru işlemleri nasıl yapılıyor?
2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular,Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.
2018-ÖSYS başvuruları 2 aşamadan oluşmaktadır:
1) Aday bilgilerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine işlenmesi ve onay kodunun sisteme girilmesi (Başvuru işlemi)
2) Sınav/sınavsız geçiş ücretinin yatırılması (Başvurunun tamamlanması)
2018-ÖSYS başvuru işlemlerinde yapılan aşağıdaki yenilikler yapılmıştır:
1) Başvuru işlemi yapıldıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücreti yatırılacaktır. Başvurusunu bir başvuru merkezinden veya ÖSYM’nin internet adresinden bireysel olarak yapan adaylar, daha sonra kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda başvuru süresi içinde sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
2) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı (MEB) bağlı bir ortaöğretim kurumdan mezun olanların/olacakların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden elektronik ortamda ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacak, adaylar bu bilgilerini başvuru ekranında görebileceklerdir.
3) MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi bulunanların eğitim bilgileri, MEB e-okul verilerine uyumlu olması amacıyla ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenmiştir.
Başvuruların yapılması:
Bir ortaöğretim kurumunda eğitime devam eden son sınıf düzeyindeki adaylardan kendi okulu başvuru merkezi olanlar, başvurularını kendi okullarından yapacaklardır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapacaklardır.
Diğer tüm adaylar (kendi okulu başvuru merkezi olmayan son sınıf öğrencileri, açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) veya eğitim bilgisi bulunmayan/var olan eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar), başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ekte listesi bulunan başvuru merkezlerinin herhangi birinden yapacaklardır.
* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.
** Eğitim bilgisi: MEBe-okul sistemindeki eğitim bilgileri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır. MEBe-okul sisteminde eğitim bilgileri bulunmayan adayların ise ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri, ekte yer alan Alan/Dal Dönüşüm Tablosu doğrultusunda güncellenerek ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılmıştır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgileri kayıtlı olan adayların başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trİnternet adresine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.
MEB e-okul sisteminde ve ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde eğitim bilgisi olmayan adaylar ile MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi olmayanlardan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgisinde değişiklik olanların başvuru için bir başvuru merkezine giderken diploma/mezuniyet vb. öğrenim belgelerinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları ve başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Sistemde mevcut eğitim bilgilerinin düzeltilmesi/değiştirilmesi amacıyla Merkezimize gönderilen dilekçeler/belgeler işleme alınmayacaktır.
Sağlık/engel bilgileri hariç tüm bilgi değişiklikleri/düzeltmeler, başvuru merkezlerinden veya aday tarafından ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.
2018-ÖSYS’ye başvuru işlemleri, 2018-ÖSYS Kılavuzunda ayrıntılı olarak yer almaktadır. 2018-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların, 2018-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemlerin ayrıntılı olarak belirtildiği bu Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, 2018-ÖSYS Kılavuzuna ve Başvuru Merkezleri Listesine, aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar isterlerse başvuru merkezlerine gönderilen örnek kılavuzları da, başvuru süresi içinde başvuru merkezlerinde inceleyebileceklerdir.
Adayların, sınav/sınavsız geçiş ücretini ödeyerek ÖSYS’ye başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinerek ÖSYS’nin diğer aşamalarından gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.
2018 ÖSYS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız
2018 ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız
YKS Başvuruları
- 2018 YKS’ye Kaç Aday Başvurdu?
- 2019 ÖSYM YKS'ye Kimler Girebilir?
- 2019 ÖSYS Başvurusu Nereye Yapılacak?
- 2019 YKS Başvuru Şartları Nedir?
- 2019 YKS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
- 2019 YKS Başvuru Tarihleri Uzatıldı mı?
- 2019 YKS Başvuru Ücretleri Ne Kadar?
- 2019 YKS Başvuruları Başladı mı?
- 2019 YKS Başvuruları Nasıl Yapılır?
- 2019 YKS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
- 2019 YKS Başvuruları Ne Zaman Son?
- 2019 YKS Başvurusu için Gerekli Belgeler
- 2019 YKS Sınav Başvuruları Başlıyor Mu?
- 2019 YKS sınav başvurusu ne zaman başlıyor? ÖSYM
- 2019 YKS Sınav Görevlisi Başvurusu Başladı mı?
- 2019 YKS'ye Başvuru Yapmak için TYT'den Kaç Net Almak Gerekir?
- 2019-YKS Kılavuz ve Başvuru Bilgileri
- Hangi̇ Adaylar YKS'ye İnternetten Bireysel Başvuru Yapabi̇leceklerdi̇r?
- ÖSYM 2018 YKS Başvuru Sayısı Açıklandı mı?
- ÖSYM Başvuru Parası Hangi Bankaya Yatırılacak?
- YKS Başvuru Öncesi Adayların İzleyeceği Yol
- YKS Başvuru Ücreti Hangi Bankalara Yatırılıyor?
- YKS Başvuruları Başlıyor mu?
- YKS Başvuruları Nereye Yapılacak?
- YKS Başvuruları Saat Kaçta Bitiyor?
- YKS başvuruları tekrar yapılacak mı?
- YKS başvuruları yarın başlayacak
- YKS Başvurusunda Nelere Dikkat Etmeli?
- YKS Bireysel Başvuru Nasıl Yapılır?