YKS için Kalan Zaman En Etkili Nasıl Değerlendirilir?



TYT sonrası sınavı iyi geçen ya da beklediği sonucu alamayan adayların YKS için ter dökmeye devam ediyor.180 ve üzeri puan alanlar, YKS'ye girmeye hak kazandı.

Uzun bir süre çalıştım TYT’de istediğim sonuca ulaşamadım, YKS'yi nasıl halledeceğim" gibi olumsuz kaygılardan sıyrılarak tercih şansının artması için; mümkünse YKS'nin getireceği puanı düşünmek ve buna göre çalışma azmini kaybetmemek gerekiyor. TYT’nin YKS'ye etkisi en çok yüzde 40 oranında. Bu yüzden moralinizi bozmadan YKS'ye odaklanmanız gerekiyor. Kalan zamanda çok şey yapabilirsiniz.

TYT'nin eğer istediğiniz gibi geçmediğini düşünüyorsanız YKS'de bunu telafi etme şansınız var. Bunun için de yapılacak tek şey: Planlı çalışmanızdır.

Kalan zaman en etkili nasıl değerlendirilir?

Hazırlık sürecinde son bir aya doğru yaklaşılan şu günlerde ders çalışma zamanını artırmak en etkili davranış olacaktır.Bir kontrol listesi hazırlayın. Bu listede İyi bildiğinizi ve hallettiğinizi düşündüğünüz konuları işaretleyin.

Eksik olduğunuz ve çalışmanız gerek konuları da önünüzdeki kalan süreye eşit olarak dağıtın. Günlük çalışma saatleri ve soru sayılarını belirleyin ve plan yapın.

YKS'de daha çok bilgi düzeyi ölçülüyor. Gireceğiniz YKS'ye kaynaklık eden ve tercih edeceğiniz bölüm için puan getirisi yüksek derslere, düzenli ve yoğun biçimde çalışmalısınız.Bu günden itibaren sınav saatine ve süresine uygun olarak her gün 1 deneme çözmek ve bu denemelerde çıkan eksiklere göre çalışmanızı devam ettirmeniz yararınıza olacaktır.

Deneme sınavlarında yapılan yanlışlara göre çalışmalarınızı yönlendirin, yani daha çok hangi konularda ve hangi soru tarzlarında yanlış yapıyorsanız ona göre çalışın.Formül içeren bilgileri küçük kağıtlara notlar almayı alışkanlık haline getirin. Bu notları sık sık gözden geçirin.

Bu süreçte devamsızlık yapmadan okulla olan bağ koparılmamalıdır. Çünkü tamamlanmayan müfredat konusu kalmamalı.
Önceki yıllara ait sınav soruları mutlaka çözülmeli. Çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiğini, mantığını, soruluş tarzlarını öğreneceksiniz.

Kaygıyı azaltmak için yapılan programa uymak, sınavın sonucuna değil sürece, yani sınavlara kadar yapılacak çalışmalara odaklanmak sınav kaygısını azaltacaktır.Unutmamak için düzenli aralıklarla tekrara zaman ayırmalısınız.

Özetle; YKS'ye kadar olan zaman iyi planlanmalıdır.YKS’nin Haziran 2018'de başlayacak. Adaylar YKS konularını Haziran ayının başına kadar bitirmeyi planlamalı. Planlama sürecinde daha önce işlenilen TYT-YKS ortak konuların fazla vakit kaybetmeden hızlı bir tekrar yapmaları ve yeni işlenecek konuların pekiştirilmesi önem kazanmaktadır. Mart ayı son haftasından itibaren kalan zamanı ise deneme sınavları ile değerlendirmek, eksik konuların telafisi için çalışmalar yapmak daha isabetli olacaktır.

TYT YKS net puan hesaplama programı indir

YÖK sanal tercih rehberi indir

TYT YKS başarı sırası hesaplama sihirbazı Tıkla İndir