Türkiye'nin Dev Şirketleri Hangi Okul ve Bölümden Mezun Tercih Ediyor?
İşte Türkiye'nin Dev Şirketlerinin En Çok Tercih Ettikleri Okullar ve Bölümler...
Üniversite ve bölüm seçme maratonu başlıyor. Adaylar gelecekleriyle ilgili çok önemli bir karar vermek durumundalar. Türkiye'nin iyi şirketlerinde yer alabilmek için Kendilerini geleceğe hazırlayacak en iyi okulu ve bölümü seçmeleri gerekiyor. Peki Türkiye'nin Dev Şirketleri İşe Alımlarda Hangi Üniversiteleri Tercih Ediyor?
1-Sabancı Holding
Çalışan Sayısı (60.000) Okul ve mezuniyetinden ziyade STEM altyapısı aranıyor. Sanayi, enerji, çimento gruplarında mühendislik ,bankacılık, sigorta ve perakende gruplarında ise iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezunlar daha fazla tercih ediliyor.
2- Anadolu Grubu
Çalışan Sayısı (29.000) Faaliyette bulunduğu sektörlerin çeşitliliği sebebiyle,işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği bölümlerinden psikoloji, ziraat mühendisliği, ve hemşirelik bölümlerine kadar pek çok farklı bölümünden alım yapılıyor.
Anadolu Grubu şiretlerinde C seviye pozisyonlarında ise çoğunlukla İstanbul Üniversitesi,Boğaziç üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunları yer alıyor.
2- Anadolu Grubu
Çalışan Sayısı (29.000) Faaliyette bulunduğu sektörlerin çeşitliliği sebebiyle,işletme, ekonomi, endüstri mühendisliği bölümlerinden psikoloji, ziraat mühendisliği, ve hemşirelik bölümlerine kadar pek çok farklı bölümünden alım yapılıyor.
Anadolu Grubu şiretlerinde C seviye pozisyonlarında ise çoğunlukla İstanbul Üniversitesi,Boğaziç üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi mezunları yer alıyor.
4-LC Waikiki
Çalışan Sayısı ( 25.500) Özellikle tekstil ve endüstri bölümleri tercih ediliyor. Tekstil için İTÜ,Dokuz Eylül,Ege ve Marmara üniversiteleri öne çıkıyor. BT pozisyonları için ise öncellikle bilgisayar mühendisliği tercih edilmekte olup Boğaziçi, Yıldız Teknik, Koç, ODTÜ üniversitelerinden nitelikli adaylar aranıyor.
5-Migros
Çalışan Sayısı (24.000) Saha satış pozisyonlarında tüm bölümler değerlendirilmekle birlikte gıda mühendisliği ve veterinerlik bölümleri mezunları tercih ediliyor. İdari kadrolarda ise bilgi işlem pozisyonları için bilgisayar mühendisliği; planlama, iş geliştirme, tedaridk zinciri ve lojistik rolleri için endüstri veya işletme mühendisliği; mali işler için finans, bankacılık, iktğisat gibi bölümler tercih sebebi. İnsan kaynakları ve pazarlama rolleri için ise iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun kişiler öncellikli. Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Uludağ, Sabancı, Marmara, Koç, Boğaziçi, ve İstanbul üniversitesi tercih edilen okullar.
6-Yapı Kredi Bankası
Çalışan Sayısı (19.260) Şube ağına yaptığı alımlarda ağırlıklı olarak iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları tercih ediliyor. BT için ise özellikle bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezunlar işe alınıyor.
7-Turkcell Grup
Çalışan Sayısı (15.81) Bilgisayar,elektronik ve haberlerşme, yazılım, matematik mühendisliği gibi bölümlerden ihtiyaçlar paralelinde yoğun alım yapıyor. Ticari departmanları için ise işletme, iktisat,endüstri mühendisliği gibi sosyal bölümlere fırsat veriyor. Üniversite konusunda herhangi bir ayrım yapmıyor.
8-Boydak Holding
Çalışan Sayısı (14.000) Endüstri,makine,bilgisayar,elektrik-elektronik,tekstil,kimya mühendisliği,işletme, iktisat,maliye, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişklileri gibi bölümlerden mezun olan adaylar işe alımlarda öne çıkıyor.
9-Tekfen İnşaat
Çalışan Sayısı (13.000) ODTÜ, İTÜ ve Yıldız Teknik üniversitelerinin inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinden mezunlar tercih ediliyor
10-Boyner Grup
Çalışan Sayısı (12.000) Satış ve merkez kadrolarına üniversite mezunu ve yabancı dil bilen adayları alıyor.
11-Hedef Alliance
Çalışan Sayısı ( 10.000) Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Marmara, İstanbul, Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin muhasebe, maliye, işletme, iktisat, eczacılık bölümlerinden mezun alımı yapıyor.
12-CarrefourSa
Çalışan Sayısı(9.840) Lojistik direktörlüğü bünyesinde endüstri mühendisliği,istatistik gibi bölümler daha fazla tercih edilirken,insan kaynakları alanında çalışma ekonomisi,işletme,sosyal bilimler gibi bölümler tercih ediliyor.
13-Merceden Benz-Türk
Çalışan Sayısı ( 6.000) Üretim, AR-GE, ve diğer teknik birimler için makine,endüstri,kimya ve elektrik-elektronik mühendisliği; bilgi teknolojileri, iş zekası, planlama-raporlama ağırlıklı pozisyonlar için matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği, enformatik,işletme ve yönetim bilişim sistemleri bölümleri; satış-pazarlama saha ekipleri için ise işletme ve çeşitli mühendislik alanlarında öğrenim görmüş adaylar aranıyor.
14-ING Bank
Çalışan Sayısı (5.900) Başlangıç pozisyonlarında tüm okullar değerlendiriliyor. Bölümlerde is ağırlıklı olarak iktisat, işletme, mühendislik, bankacılık ve finans bölümleri öne çıkıyor.
15-Türkiye Finans
Çalışan Sayısı(4.670) İşe alımlarda en az 4 yıllık eğitim veren üniversiteden mezun olma şartı aranıyor. Maliye,iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, finans, sigortacılık, muhasebe, bankacılık, uluslararası ticaret, ve finansman, siyaset bilimi, aktüerya,yönetim ve bilişim sistemleri, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, sermaye piyasası, işletme mühendisliği, istatistik ve kamu yönetimi bölümleri alımlarda öne çıkıyor.
16-Akkök Holding
Çalışan Sayısı ( 4.600) Özellikle tercih ettiği bir okul ya da bölüm yok. Daha çok pozisyona ve ihtiyaca göre çalışanın mezun olduğu okul ya da bölüm öncelik kazanıyor.
17-BSH Tükiye
Çalışan Sayısı ( 4.068) İTÜ,Boğaziçi ve Özyeğin üniversiteleri ağırlıklı alım yapıyor. Endüstri mühendisliği,işletme ve IT bölümleri ise öne çıkan bölümler. Satış kadroları için Anadolu'daki üniversitelerin işletme ve iktisat bölümlerinden de alım yapılıyor.
18-Pegasus
Çalışan Sayısı (3.600) Stratejik planlama departamanı için endüstri mühendisliği;kargo yöneticiliği bölümü için lojistik/taşımacılık,; kabin, kokpit, yer işletme ve teknik genel müdür yardımcılıkları için ise sivil havacılık fakülteleri mezunları aranıyor. Mühendislik için de endüstri mühendisliği,uçak mühendisliği, makine mühendisliği bölümlerinden mezunlar tercih ediliyor.
19-Teknosa
Çalışan Sayısı ( 3.500) Bilgi sistemleri, kategori,satın alma, stok planlama,lojistijk gibi daha analiz gerektiren bölümlerde endüstri mühendisi ve farklı mühendislik bölümleri ön plana çıkıyor. Pazarlama, satış, insan kaynakları, finans gibi bölümlerde ise işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler, ekonometri,istatistik gibi bölümler ağırlık kazanıyor.
20-Vodafone
Çalışan Sayısı (3.400) Kent ayrımı gözetmeksizin, yeteneğe odaklanarak,Türkiye'nin her kesiminden genç mezunlara iş fırsatı sunuyor. Elektrik-eloktranik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, telekominikasyon mühendisliği gibi bölümlerin yanısıra işletme, ekonomi, psikoloji gibi bölümler de ön plana çıkıyor.
21-Netlog Lojistik
Çalışan Sayısı (3.120) İTÜ'nün endüstri mühendisliği, İstanbul Üniversitesi'nin iktisat, işletme, endüstri mühendisliği, çalışma ekonomisi, Okan Üniversitesi'nin uluslararası ticaret,Marmara Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı bölümleri başlangıç pozisyonlarında öne çıkıyor. Beyaz yakada ise İstanbul Üniversitesi'nin işletme, Boğaziçi üniversitesinin ekonomi, ODTÜ ve İTÜ'nün ise mühendislik bölümleri önde
22-Mavi
Çalışan Sayısı (2.585) İTÜ, İstanbul, Marmara ve Yıldız Teknik üniversitelerinden alım yapılıyor. Tasarım departmanı için ise moda tasarımı, üretim ve takip departmanı için tekstil mühendisliği, tedarik zinciri birimlerinde görevlendirmek için endüsrti mühendisliği, satış ve pazarlama departmanları için ise çoğunlukla iktisadi ve idari bilimler ile iletilim bölümlerinden mezun kişiler öne çıkıyor.
23-İnci Holding
Çalışan Sayısı ( 2.400) İzmir, İstanbul ve Ankara'da bulunan üniversitelerin mühendislik, işletme,ekonomi fakültelerinden tercih yapılıyor.
24-Pirelli Holding
Çalışan Sayısı ( 2.286) AR-GE bölümleri için kimya mühendisliği, üretim bölümleri için makine veya endüstri mühendisliği, mali ve idari işler bölümleri için işletme mühendisliği ve işletme bölümleri tercih ediliyor. Bilgi teknolojileri içinse bilgisayar mühendisliği mezunları aranıyor.
25-Kılıç Holding
Çalışan Sayısı (2.000) Su ürünleri mühendisliği ve teknikerliği bölümlerinin yanı sıra idari kadrolar için farklı üniversitelerin iktisat, işletme, pazarlama, uluslararası finans ve pazarlama, dış ticaret, uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, sosyoloji, çalışma ekonomisi gibi bölümleri öne çıkıyor.
26-Schneider Electric Türkiye
Çalışan Sayısı ( 1.955) İTÜ, Yıldız Teknik,Boğaziçi, Koç,Özyeğin ve Bahçeşehir üniversitelerinin elektrik, elektrik-elektronik, kontrol ve otomasyon mühendisliği bölümleri tercih ediliyor.
27-Avivasa
Çalışan Sayısı (1.600) Genel müdürlük kadroları için iktisadi-idati bilimler ve mühendislik fakültesi mezunlarını, satış kadroları için Emeklilik Gözetim Merkezi'nin belirlediği bölümleri tercih ediyor. Lisans mezunları için satış kadrolarında bir ayrım yapılmıyor.
28-Yünsa
Çalışan Sayısı (1.516) Üretim bölümleri için ODTÜ, İTÜ, Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin tekstil ve kimya mühendisliği bölümü mezunları tercih ediliyor. Pazarlama, ürün geliştirme, finans,tedarik zinciri, insan kaynakları gibi departmanlarına ise işletme, ekonomi ve güzel sanatlar/moda tasarım bölümlerinden mezunlar alınıyor. Okul olarak ise Sabancı, Bilkent, Dokuz Eylül, İstanbul, Marmara ve Mimarsinan üniversitelerinden mezun adaylar değerlendiriliyor.
29-PwC Türkiye
Çalışan Sayısı ( 1.350) Denetim ve vergi ekipleri için iktisadi ve idari bilimler fakültesi altındaki bölüm mezunları ile yine aynı fakültelerde yüksek lisans derecelerine sahip adaylar aranıyor. Danışmanlık,risk süreç ve teknoloji hizmetleri bölümleri için üniversitelerin İİBF bölümleri veya endüstri, bilgisayar, işletme, elektrik-eloktronik mühendisliği bölümlerinden mezun, yönetim bilişim sistemleri bölümlerinden lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olan adaylar tercih ediliyor. Destek birimleri için ise bilgi teknolojileri, insan kaynakları, muhasebe ve finans, iş geliştirme, pazarlama ve iletişim, idari işler departmanlarına üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezunları alıyor
30-Anadolu Hayat Emeklilik
Çalışan Sayısı (976) Uzmanlık pozisyonları için mühendislik ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarını tercih ediyor. Operasyon ve satış posizyonlarında ise iktisadi ve idari bilimler fakültesi bölümleri, bankacılık ve sigortacılılık bölümü mezunları tercih ediliyor.
31-Garanti
Çalışan Sayısı (900) Satış ekipleri için İİBF ile ticaret,satış, pazarlama, bankacılık ve sigortacılık bölümleri ağırlıklı alım yapılıyor.
32-Doğuş Otomotiv
Çalışan Sayısı (750) Satış sonrası hizmetler, ürün yönetimi, lojistik gibi alanlarda mühendislik, makine ve endüstri mühendisliği bölümleri öne çıkıyor. Finans ve iç denetim birimleri için iktisat, işletme,ekonometi gibi bölümler ön plana çıkarken, pazarlama alanında iletişim, reklamcılık gibi bölümlerden mezun olan adaylar tercih ediliyor.
33- Pakpen
Çalışan Sayısı (744) Üretim mühendisliği pozisyonlarında makine ve kimya mühendisliği;satış departmanı pozisyonlarında makine mühendisliği ve idari bilimleri; insan kaynakları departmanı pozisyonlarında idari bilimler ve endüsrti mühendisliği; iletişim ve halka ilişkiler bölümlerinden mezunlar öne çıkıyor.
34-Keskinoğlu
Çalışan Sayısı( 744) Üretim departmanları için Ankara, Ege ve Celal Bayar üniversitelerinin gıda mühendisliği, çevre mühendisliği, ve terinerlik fakültesi bölümleri mezunlarını tercih ediyor. AR-GE bölümünde Dokuz Eylül ve Celal Bayar üniversitelerinin endüsrti mühendisliği bölümünden mezun olanlar aranıyor. Bu iki üniversitenin istatistik ve endüstri mühendisliği bölümünden mezun olanlar aranıyor. Bu iki üniversitenin istatistik ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar planlama alanın da değerlendiriliyor.
35-Erbakır
Çalışan Sayısı (732) Üniversite ayrımı yapılmıyor. Bölümlerinde derece yapmış adaylarla görüşülüyor. Dört yıllık fakültelerin idari bilimler bölümleri ile mühendislik fakültelerinin makine,endüstri,elektrik ve malzeme-metalürji bölümlerinden mezun olanların yanısıra bilgi sistemleri bölümü için de de bilgisayar mühendisliği mezunları tercih ediliyor.
36-Etiya
Çalışan Sayısı (500) Yazılım, analiz ve test ekipleri için bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri ve matematik-bilgisayar bölümleri tercih ediliyor.
37-Microsoft Türkiye
Çalışan Sayısı (450) Boğaziçi, ÖDTÜ ve İTÜ gibi üniversitelerin IT ve mühendislik bölümlerinden mezun alımı yapıyor.
38-NN Emeklilik
Çalışan Sayısı (320) Satış, insan kaynakları, müşteri hizmetleri gibi departmanlara psikolojiden endüstri mühendisliğine kadar birçok bölümden mezun alımı yapıyor.Aktüerya ve bilgi işlem gibi teknik departmanlar için de alım oluyor.
YGS LYS net puan hesaplama programı indir
YÖK sanal tercih rehberi indir
YGS LYS başarı sırası hesaplama sihirbazı Tıkla İndir
ÖSYM Tercih
- 'Üniversitelerimiz tek tiplilikten kurtulmalı'
- 100 bin yabancı öğrenci 5 milyar dolar getirecek
- 100 üniversite 'Tercih Fuarı'nda buluşacak
- 11 Türk Üniversitesi En İyiler Arasında
- 2. öğretim ve uzaktan eğitim bölümlerini tercih edeceklerin ödeyeceği ücretler
- 2018 ÖSYM Ek Tercihleri için Son Tarih Ne Zaman?
- 2018 ÖSYM Tercih Rehberi İndir!
- 2018 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri Başladı mı?
- 2018 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Tercihleri Nasıl Yapılacak?
- 2018 ÖSYS Programları Tercih Kitapçığı
- 2018 ÖSYS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?
- 2018 ÖSYS Tercih İşlemleri Ne Zaman Sona Erecek?
- 2018 ÖSYS-TYT YKS Taban ve Tavan Puanları Tıklayın!
- 2018 Puanlar Düşecek mi?
- 2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programı (SLT) Kılavuzu Yayımlandı mı?
- 2018 TYT Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?
- 2018 TYT Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?
- 2018 TYT Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 TYT YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 Üniversite Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 Üniversite Taban Puanları ve Sıralamaları Nasıl Olacak?
- 2018 Üniversite Tercih Kontenjanları Yayımlandı mı?
- 2018 Üniversite Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?
- 2018 YKS Barajını Geçen Öğrenci Sayısı Ne Kadar?
- 2018 YKS Puanı ile Tercih Edilebilecek Bölümler
- 2018 YKS Tercih Kılavuzu ÖSYM İndir!
- 2018-2019 ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri Açıklandı mı?
- 2018-2019 Üniversite Kontenjanları Doluluk Oranları Belli Oldu mu?