KYK Kredi Kartını Nerden Alıcaz
KYK Burs ve Kredi taahhüt onaylama süreci nedir? KYK Burs ve Kredi ilk ödemesi nasıl alınyor?
KYK Burs ve Kredi Taahhüt Onaylama Süreci nedir? KYK'dan ilk defa para alıcam ne yapmam gerek? KYK burs veya kredi kartımı nasıl alırım? KYK burs veya kredi kartımı başka ilden alabilirmiyim? KYK bursu ödemeleri hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını haberimizin devamında bulabilirsiniz.
KYK sonuçlarının açıklanması 2017 yılının sonu gününe denk gelirken, bu güzel haberle birlikte öğrencileri onaylama süreci ve kart alma işleminin nasıl yapılacağı merakı sardı.Peki gerçekten, ilk defa KYK'dan burs veya kredi alacaklar için nasıl bir yol izlemeli. KYK kredi veya burs kartı nereden alınır? Kredi veya burs parası ne zaman yatar? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabı sinavtakvim.com'te...
Aşağıda hazırlamış olduğumuz ilk ödeme rehberini takip ederek, paranızı alabilirsiniz.
-Taahhüdü onaylamak için PTT'den edineceğiniz e-devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr/kyk-burs-kredi-onay-islemleri adresine girerek taahhütlerinizi onaylayabilirsiniz.
KYK Burs ve Kredi Taahhüt Onaylama İşlemi için Tıklayınız
KYK Ana Sayfa Girişi için Tıklayınız
-Bildirilen tarihe kadar onaylayanlar Ocak ayı içerisinde(kesin tarihi daha sonra duyuracağız) ödemelerini alacaklar.
-İlgili tarihi kaçıranlar Ocak ayı içerisinde onaylayacak ve Şubat ayında iki ödeme birden alacaklar.
-18 yaşından küçükler velilerinin e-devlet şifreleriyle giriş yaparak kendilerine bir nevi izin verecek veya verdirecek, daha sonra da kendi e-devlet şifreleriyle giriş yapıp taahhüdü onaylayabilecekler.
-Taahhüt onayladıktan sonra herhangi bir işlem yapmadan ödeme gününü bekleyeceksiniz.
-İlk ödemenizi Türkiye'nin herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden elden alabilirsiniz.
-Kartınızı ise, sonuç açıklama sayfasında belirtilen şubenizden alacaksınız.
-Sonuç açıklama sayfasındaki banka şubeniz mesai başlayıncaya kadar mutlaka görünecektir. -Taahhütnamede yazan 1 TL'lik tutar ile bir işiniz yok onu kafanıza takmayın.
KYK'DA KREDİ VEYA BURS ÇIKTI AMA ALMAK İSTEMİYORUM NE YAPMAYALIYIM?
Öğrenim kredisi çıkıp da almak istemeyenler herhangi bir işlem yapmadıklarında otomatikman hakları iptal edilir. -Sonuç açıklama sayfasında öğrenciliği teyit edilemeyenler, mesai başladığında derhal; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kredi Daire Başkanlığı Eskişehir Yolu Üzeri Söğütözü Mah. 2176. Sok. No:25 Çankaya/ANKARA. adresine posta yoluyla veya elden teslim etsinler.
E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.
* Yurtdışında İse Şu İşlem Uygulanıyor
e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. Bununla birlikte, mobil imza veya elektronik imza kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifreyi vatandaş oluşturabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir.
E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM,KAYBETTİM,ÇALDIRDIM NE YAPABİLİRİM?
Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre sıfırlama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir.
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre sıfırlama hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden: Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek Cep telefonuma gelecek kodu girerek Seçeneklerinden birini işaretleyip şifre sıfırlama yöntemlerinden birini belirleyebilirsiniz. Giriş alanındaki şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi sıfırlayabilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ve mavi kartlı kullanıcılar bu şifre sıfırlama hizmetinden faydalanabilmektedir. Ancak yabancı kullanıcılar şifre sıfırlama hizmetinden faydalanamamaktadır.
BURS NEDİR?
T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler,
• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) • Vakıf Üniversitesi öğrencileri, • LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak), • Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,burstan yararlanabilmektedir.
Önemli Not: Burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir. Bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz. Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler Kurumdan burs yada öğrenim kredisi alan öğrenciler, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, • Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, •
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler
• Yabancı uyruklu öğrenciler,
• Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,
• Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
• Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenci
• Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrenciler,
• Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
• Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler , burstan yararlanamazlar.
2018 YILI KYK BURS MİKTARLARI NE KADAR?
Burs verilen öğrenci sayısının artmasının ardından öğrencileri sevindiren bir diğer gelişme de burs ve krediye zam yapılması oldu. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için aylık 330 lira olan burs/kredi miktarı bu sene 400 liraya yükseltildi. Kredi ve burs ödemeleri yüksek lisans öğrencileri için aylık 660 liradan 800 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık 990 liradan 1200 liraya yükseltildi.
2018 yılı için yurt ücretleri ve depozito miktarlarına yapılan artış oranı ise burs/kredi ve beslenme yardımı artış oranından daha düşük olarak düzenlenecektir.
Depozito; yurtlarımızda kalan öğrencilerin zamanında yatırılmayan yurt ücretlerine veya yurtta yapacakları zarara karşılık olarak tutulan parayı ifade etmekte olup yurttan ayrılmaları durumunda kendilerine iade edilmektedir.
Burs/kredi artış oranı : %10 Beslenme yardımı artış oranı : %9.59 Yurt ücreti ortalama artış oranı : %8.69
KYK Sorgulama
- 2017-2018 İsviçre Hükümet Bursu Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- 2017-2018 KYK Burs Kredi Ödeme Tarihleri Açıklandı mı?
- 2017-2018 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Başladı mı?
- 2018 KYK Yurt Yedek Ek Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu mu?
- 2018 KYK Yurt Yerleştirme Sonuçları Tıkla Öğren!
- 2018 Öğrenci Bursları Ne Kadar?
- Başbakanlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır, Ne Zaman Başlıyor, Şartları Neler?
- Cep Telefonlarından KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?
- Devlet Yurduna Yerleşemeyen Öğrencilerin Durumu Ne Olacak?
- DGS ile geçiş yapanlar için yurt başvuruları başladı
- Dikey veya Yatay Geçiş Yapan Öğrencilerin KYK Başvuruları Nasıl Olacak?
- İşe Başlayamayan Öğrenciler KYK Borçlarını Erteleyebiliyor mu?
- Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin KYK burs ve kredileri ne olacak?
- Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yurt işlemleri nasıl olacak?
- Kapatılan yurtlardan ayrılan öğrenciler ne olacak?
- Karşılıksız Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar 2018
- Kimler KYK kredi borcunu erteleyebilir?
- Kimlere VGM bursu verilmez?
- KYK 2018 ÖSYM ve Arasınıf Yurt Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- KYK burs kredi almak istemiyorum ne yapmalıyım?
- KYK Burs Kredi Bilgileri Sorgulama
- KYK burs kredi sonuçları ne zaman açıklanacak 2017-2018?
- KYK burs sonuçları nereden öğrenilir?
- KYK Burs Ücretleri Ne Kadar Olacak 2017-2018?
- KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Sona Eriyor 2017-2018?
- KYK Burs ve Kredi Başvurularını Kimler Yapabilir?
- KYK Burs/kredi hangi durumlarda kesiliyor?
- KYK burs/kredi nakil, iptal ve erteleme işlemleri e-Devlet giriş
- KYK Burs/Kredi Taahhütname Onayı İçin Son Gün Ne Zaman?
- KYK Burs/Kredi Taahhütname Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?