KYK yurt kayıt işlemleri nasıl yapılır? Hangi belgeler gerekiyor?
KYK başvuru sonuçları bugün açıklandı. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında kalmaya hak kazanan öğrenciler kayıt işlemleri için neler yapmalı? KYK kayıtları için gereken belgeler neler? Kayıtlar hangi tarihlerde yapılabilecek? KYK ile ilgili merak edilenler sinavtakvim.com'te.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 2017-2018 öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Yurt başvurusu sonrası yurtta kalmaya asil öğrenci olarak hak kazanan üniversite öğrencileri için yurt kayıt işlemi Eylül'de yapılacak. Sonuçlara sayfamızdaki linkten ulaşabilirsiniz...
Gençlik ve spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yurt başvuruları sonuçlandı.
2017-2018 ÖĞRETİM YILI YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
Öğrenciler, başvuru sonuçlarını YURTKUR'un resmi web sitesi "www.kyk.gsb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek. KYK'ya bağlı yurtlarda herhangi bir yüksek öğretim kurumunu yeni kazanan ya da öğrenimine devam eden öğrenciler ikamet edebiliyor.
YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, Eylül'de "e-devlet, https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler ayrıca kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecek.
KYK YURT E-KAYIT İŞLEMLERİNİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
E-kayıt uygulaması, öğrencilerin isteğine bağlı olacak. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek kalmayacak.
KYK yurt kayıt işlemleri sırasında istenen belgeler
Önceliği olanlar için öncelik belgesi
Son 6 ay içinde çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Ebeveyni %40 ve üzeri engelli olanların tam teşekküllü
hastaneden alacakları rapor
Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/dekontu
18 yaşından küçükler için Aile İzin Onay Belgesi
Aynı öğrenim döneminde yüksek öğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi (Kayıt tarihinden itibaren 1 ay içinde ibraz edilmesi gerekiyor.)
KYK Burs ve yurt kayıt işlemleri ne zaman başlayacak
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuruların başladığı hatırlatarak, kredi-burs başvurularına ilişkin şu bilgilerine yer verildi:
“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2018 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”
Burs verilen öğrenci sayısının artmasının ardından öğrencileri sevindiren bir diğer gelişme de burs ve krediye zam yapılması oldu. Geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için aylık 330 lira olan burs/kredi miktarı bu sene 400 liraya yükseltildi. Kredi ve burs ödemeleri yüksek lisans öğrencileri için aylık 660 liradan 800 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık 990 liradan 1200 liraya yükseltildi.
İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor
Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.
Beslenme yardımı
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere barınma, kredi ve burs imkânının yanı sıra beslenme yardımı da yapıyor. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ayda 240 lira beslenme yardımı alıyor.
KYK öğrencileri bunlara dikkat etmeli
Kurumumuz; yükseköğrenim gençliğine Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndaki ”Devlet maddi imkânlardan yoksun başarılı öğrencilere öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacı ile burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar.” hükmü doğrultusunda,
1962 yılından itibaren, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereğince barınma hizmeti ve öğrenim kredisi,
1985 yılından itibaren, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince katkı kredisi, (2012 yılında sonlandırılmıştır.)
2004 yılından itibaren, 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs Kredi Verilmesine İlişkin Kanun gereğince burs,Vermektedir.
Ayrıca; 2011-2012 öğretim yılından itibaren de, 6082 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeye istinaden; yurtdışında yükseköğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs/öğrenim kredisi verilmektedir.
6 Mart 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5102 sayılı Kanunla; diğer kurum ve kuruluşların burs ve kredi verme yetkileri kaldırılmıştır. Kurumumuz burs ve kredi verme konusunda tek yetkili kılınmıştır. Böylece mükerrerlik önlenerek daha fazla sayıda öğrenciye daha fazla miktarda yardım yapılması imkânı sağlanmıştır.
Öğrencilerin başvuruları kyk.gsb.gov.tr adresinden Kurumca ilan edilen tarihlerde internet üzerinden alınacaktır. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun öğrencilere burs ve kredi tahsisi yapılacaktır.
Öğrenciler kredi/burs başvurusu yaparken başvuru index sayfasını dikkatlice okumaları ve başvuruyu bu yönlendirmelere uygun olarak yapmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin başvuru esnasında bildirdikleri özel durumlarına ilişkin belgeleri (başvuruda belirtilmektedir) süresinde Kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. İnternet başvurusu üzerine alınan bilgiler kamu kurumlarından teyit edilmektedir.
Öğrenciler başvuru sonuçlarını Kurum internet sayfasından Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarası ile girerek sistemden öğrenebileceklerdir.
Başvuru ve öğrenci durumları ile ilgili kyk.gsb.gov.tr internet adresinden
Ve 444 19 61 numaralı çağrı merkezinden bilgi alabilirler
KYK Sorgulama
- 2017-2018 İsviçre Hükümet Bursu Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- 2017-2018 KYK Burs Kredi Ödeme Tarihleri Açıklandı mı?
- 2017-2018 KYK Yurt ve Burs Başvuruları Başladı mı?
- 2018 KYK Yurt Yedek Ek Yerleştirme Sonuçları Belli Oldu mu?
- 2018 KYK Yurt Yerleştirme Sonuçları Tıkla Öğren!
- 2018 Öğrenci Bursları Ne Kadar?
- Başbakanlık Bursu Başvurusu Nasıl Yapılır, Ne Zaman Başlıyor, Şartları Neler?
- Cep Telefonlarından KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?
- Devlet Yurduna Yerleşemeyen Öğrencilerin Durumu Ne Olacak?
- DGS ile geçiş yapanlar için yurt başvuruları başladı
- Dikey veya Yatay Geçiş Yapan Öğrencilerin KYK Başvuruları Nasıl Olacak?
- İşe Başlayamayan Öğrenciler KYK Borçlarını Erteleyebiliyor mu?
- Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin KYK burs ve kredileri ne olacak?
- Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yurt işlemleri nasıl olacak?
- Kapatılan yurtlardan ayrılan öğrenciler ne olacak?
- Karşılıksız Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar 2018
- Kimler KYK kredi borcunu erteleyebilir?
- Kimlere VGM bursu verilmez?
- KYK 2018 ÖSYM ve Arasınıf Yurt Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- KYK burs kredi almak istemiyorum ne yapmalıyım?
- KYK Burs Kredi Bilgileri Sorgulama
- KYK burs kredi sonuçları ne zaman açıklanacak 2017-2018?
- KYK burs sonuçları nereden öğrenilir?
- KYK Burs Ücretleri Ne Kadar Olacak 2017-2018?
- KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Sona Eriyor 2017-2018?
- KYK Burs ve Kredi Başvurularını Kimler Yapabilir?
- KYK Burs/kredi hangi durumlarda kesiliyor?
- KYK burs/kredi nakil, iptal ve erteleme işlemleri e-Devlet giriş
- KYK Burs/Kredi Taahhütname Onayı İçin Son Gün Ne Zaman?
- KYK Burs/Kredi Taahhütname Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?