MEB Takviye Kurslarına Müracaat Eden Öğrenci Sayısı Açıklandı
Bakan Avcı, TRT Haber'de yayımlanan Haber Odası Programı'nda soruları yanıtladı.
Hafta sonlarında 112 bin öğretmenimiz ders verdi
"Bizim ortaokul ve lise olarak 23 bin 314 okulumuz var, 24 bin okulumuz var Türkiye genelinde, bunlardan 22 bin 272'sinde, yani yüzde 95'inde biz bu takviye kurslarını açtık, hafta sonlarında öğrencilerimiz istedikleri öğretmenden takviye kursu almak üzere bu kurslara müracaat ediyorlar.
Bu kurslar tamamen ücretsizdir, velilerden 5 kuruş para alınmamaktadır, alınmayacaktır, alanlar hakkında da işlem yapılır. Bunlar ücretsiz kurslardır, dileyen her öğrenci bu kurslardan yararlanabilir ve yararlanıyor.
Geçen yıl bu kurslarda 112 bin öğretmenimiz ders verdi hafta sonlarında, üstelik çok düşük, yani nispeten düşük bir ders saati şeyi olmasına rağmen bu yıl 250 bin öğretmenimiz bu işe müracaat etti.
Şimdi e-kurs modeli açtık biz e-okulda, orada bu kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerimiz müracaat ediyorlar, kurs almak isteyen öğrencilerimiz müracaat ediyorlar, okulların kapasiteleri, bizim okulumuzda şu kurslar açılıyor diye derslik ilan ediliyor, sonra biz bunları buluşturuyoruz e-kurs üzerinden. Yani öğrenci öğretmen seçme şansına sahip e-kurs modeli üzerinden. Duydu ki Ahmet Bey matematiği çok iyi öğretiyormuş, Ahmet Beyin sınıfını seçebiliyor o e-kurs üzerinden."
4 Milyon 12 bin öğrencimiz takviye kurslarına müracaat etti
"Şimdi rağbet var mı, yok mu? Geçen sene 2 milyon 600 bin öğrencimiz pilot uygulama başlamıştık üstelik, bu yıl bugün saat 16:00 itibarıyla aldığım rakamı söylüyorum, 4 milyon 12 bin öğrencimiz takviye kurslarına müracaat etti, 4 milyon 12 bin.
Yani bütün dershane süreçlerinde, dershanelerin o ortalığı kasıp kavurduğu zamanlarda ulaşılamayan... Bir de orada şunu da söylemem lazım: Ulaşılamayan derken, iki tip rakam vardır dershane rakamlarında. Bir; 1,5 milyondur aslında maksimum dershanelerin topladığı öğrenci, ama bu yasal kayıtlı öğrenci. Bir de yasa dışı kaydedilmiş, yani vergi kaçıran filan rakamlarla 4 milyonu bulduğu söyleniyordu. Şimdi bu bitti, bu çocuklar şimdi 5 kuruş ödemeden istedikleri öğretmenden seçerek 4 milyon 12 bin öğrencimiz takviye kurslarından yararlanıyor."
Hafta sonlarında 112 bin öğretmenimiz ders verdi
“Bizim ortaokul ve lise olarak 23 bin 314 okulumuz var, 24 bin okulumuz var Türkiye genelinde, bunlardan 22 bin 272’sinde, yani yüzde 95’inde biz bu takviye kurslarını açtık, hafta sonlarında öğrencilerimiz istedikleri öğretmenden takviye kursu almak üzere bu kurslara müracaat ediyorlar.
Bu kurslar tamamen ücretsizdir, velilerden 5 kuruş para alınmamaktadır, alınmayacaktır, alanlar hakkında da işlem yapılır. Bunlar ücretsiz kurslardır, dileyen her öğrenci bu kurslardan yararlanabilir ve yararlanıyor.
Geçen yıl bu kurslarda 112 bin öğretmenimiz ders verdi hafta sonlarında, üstelik çok düşük, yani nispeten düşük bir ders saati şeyi olmasına rağmen bu yıl 250 bin öğretmenimiz bu işe müracaat etti.
Şimdi e-kurs modeli açtık biz e-okulda, orada bu kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerimiz müracaat ediyorlar, kurs almak isteyen öğrencilerimiz müracaat ediyorlar, okulların kapasiteleri, bizim okulumuzda şu kurslar açılıyor diye derslik ilan ediliyor, sonra biz bunları buluşturuyoruz e-kurs üzerinden. Yani öğrenci öğretmen seçme şansına sahip e-kurs modeli üzerinden. Duydu ki Ahmet Bey matematiği çok iyi öğretiyormuş, Ahmet Beyin sınıfını seçebiliyor o e-kurs üzerinden.”
MEB
- 15 tatil ne zaman bitecek? 2018 Sömestr tatili uzayacak mı?
- 17 maddede yeni liseye geçiş sistemi
- 2017-2018 Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu Yayımlandı
- 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Açıklandı
- 2018 MEB sınav takvimi yayımlandı
- ABİDE'nin ilk sonuçları açıklandı
- Açık uçlu sorulardan oluşan bir sınav için nasıl ders çalışma yöntemi izlenmeli?
- Anne ve babalara LGS sınav tavsiyeleri
- Beynimizde yazılı kelimeleri tanıma ve anlama işlemi nasıl gerçekleşiyor?
- Birden fazla meslek dersinin sınavları tek oturumda aynı komisyon tarafından yapılabilir mi?
- Bu yıl liseye giriş sisteminde neler değişti?
- Değişen liseye giriş sistemi ile nasıl bir nüfus hareketliliği yaşanır?
- Denizcilik alanı için yetenek sınavı uygulanacak
- Ders süreleri kısalıyor mu?
- Dershaneler Kapanınca Öğrenciler Ne Yapacak?
- Dershaneler Neye Dönüşecek? Hangi Kurumlar Kurs Açabilecek?
- Dershaneler Tekrar Açılacak Mı?
- Dershanelerin Dönüşümü Hangi Yenilikleri Getirdi
- Derste cep telefonu kullanımı yasak mı?
- Devamsızlıktan kalan son sınıf öğrencilerinin durumu ne olacak?
- Dünyada ortaokullardan liseye geçiş sistemi nasıl işliyor?
- E-Devlet alt-üst soy bilgisi sorgulamasında en çok merak edilenler
- Eğitim bölgesi oluşturulurken hangi kriterlere bakılacak?
- Eğitimcilerce verilecek performans notu düşük olan öğretmenlerin durumu ne olacak?
- F-Klavye nedir?
- Fen liseleri için mutlaka merkezi sınav yapılacak mı?
- Fen liseleri ve nitelikli okullar için merkezi bir sınav yapılacak mı?
- Fotografik karekod uygulamasında hangi bilgiler olacak?
- Hangi kolejler LGS ile öğrenci alacak?
- Hangi liseler sınavsız öğrenci alacak?