KPSS ödemeleri hangi bankalara yapılıyor?
KPSS başvuru ücreti ne kadar, 2018 KPSS Ortaöğretim, Önlisans sınav başvuru ücreti nereye, nasıl, hangi bankaya, bankalara yatacak?
2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Kılavuz ve Başvuru Bilgileri
2018-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Başvuru İşlemleri
KPSS başvuru ücretleri kamu personeli seçma sınavına başvuru yapacak olan adaylar tarafından önem taşıyor. Kamu kurumlarında çalışmak için ÖSYM tarafından her yıl gerçekleştirilen KPSS sınava girecek olan adayların başvuru yapma şartları arasında o yılın çift ya da tek yıl olması önem teşkil ediyor. Bu yıl 2018 KPSS sınavında geçen yıllarda yapılan sınavlara göre Tarih ve Eğitim Bilimleri testleri konu dağılımlarında değişiklik yapıldı. KPSS sınavına, tek yıllarda A grubu kadrolar için Lisans mezunları başvuru yaparken, çift yıllarda ise, Önlisans, Ortaöğretim ve ÖBAT öğretmenlik alanları mezunları başvuru yapabiliyorlar. 2018 yılında yapılacak olan KPSS sınavı için başvurular Ağustos 2018 itibarı ile başladı.Ağustos 2018 günü sona erecek olan başvurular sonrasında KPSS sınavının ilki Ekim tarihinde gerçekleşecek. 2018 KPSS başvuru yapmak isteyen adaylar KPSS başvuru ücreti ne kadar? Sorusu ile KPSS ücretleri hangi bankaya yatacak? Sorusunun cevabını haberin ayrıntılarında ve sinavtakvim.com'te bulabilirler.
KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARA YATACAK
KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. 2018 Kamu Personel seçme sınavına girmek isteyen adayların KPSS ücretinin yatırılacakları bankalar şöyle;
T.C. Ziraat Bankası,
Akbank,
Türk Ekonomi Bankası (TEB),
Deniz Bank,
Kuveyt Türk
PTT
Halk Bankası
Ya da adaylar KPSS başvuru ücretlerini internet bankacılığı aracı ile bu ücreti ödeyebilirler.
KPSS SINAV ÜCRETLERİ İNTERNET ÜZERİNDEN NASIL ÖDENİR
KPSS ücretlerini İnternet bankacılığı ile ödemek isteyen adaylar. ÖSYM’nin resmi sitesinde KPSS başvuru yapma bölümünde “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de seçeneğini seçerek ilgili adımları gerçekleştirerek sınav ücreti ödemelerini yapabilecekler.
KPSS Sınav Ücretleri İnternet Üzerinden Ödeme Yapmak için Tıklayınız
KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
KPSS başvurus yapacak olan adaylar KPSS başvurusu nasıl yapılacak sorsunun cevabımı merak ediyorlar. 2018 KPSS sınav başvuru süreci Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruy yapacak olan adaylar, bu tarihler arasında sınava giriş başvurunuzu mutlaka yapmış olmanız gerekmektedir. KPSS sınav başvurusu yapılabilmesi için ilk olarak ÖSYM’nin KPSS sınavı ile ilgili sekmesinde bulunan kaç oturuma girileceği alanı doldurulmalıdır. Daha sonra anlaşmalı bankalara sınav ücreti yatırılmalıdır. Bu aşamadan sonra tekrar ÖSYM sitesine giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. KPSS başvuruları şu aşamada olacak;
1- Başvuru merkezlerine giderek bizzat başvuru yapmak
2- İnternet üzerinden online başvuru yapmak
3- Posta ile başvuru yapmak
KPSS'DE DEĞİŞİKLİK
2016 KPSS sınavında geçen yıllarda yapılan sınavlara göre değişiklik yapıldı. Tarih ve Eğitim Bilimleri testlerinde konu dağılımlarında değişiklikler yapıldı. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik;
MADDE I- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "MADDE 11- KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder." MADDE 2- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir. "GEÇİCİ MADDE 10- (A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır." MADDE 3- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 4- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür Tarih Testinde Yapılan Değişiklik; 2014 yılında Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesindeki Türk Devletleri konu başlığı yerine Osmanlı Öncesi Türk Devletleri Tarihi başlığı dikkat çekiyor. Bu başlık altında konu dağılımı %5 olarak belirtilmiş. Ayrıca geçtiğimiz yıl Osmanlı Devleti başlığı ile verilen konu bu yıl Osmanlı Tarihi şeklinde verilmiş ve yüzdelik dilimi %15 olarak belirtilmiş. Bu değişiklikler soruların dağılımına yansıyacak gibi görünüyor. Sınav için bir diğer değişiklik Eğitim Bilimleri Testi ile ilgili. Eğitim Bilimleri derslerinin konu dağılımları değiştirilmiş. Öğretim İlke ve Yöntemleri %20 den %26'ya çıkarılmış. Sınıf Yönetimi %5 ten %6 ya çıkarılmış. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı %5 ten %6 ya çıkarılmış. Program Geliştirme %5 ten %6 ya çıkarılmış. Öğrenme Psikolojisi %20 den %15 e düşürülmüş. Gelişim Psikolojisi %15 ten %13 e düşürülmüş. Rehberlik %15 ten %13 e düşürülmüş.
TARİH TESTİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK
2014 yılında Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesindeki Türk Devletleri konu başlığı yerine Osmanlı Öncesi Türk Devletleri Tarihi başlığı dikkat çekiyor. Bu başlık altında konu dağılımı %5 olarak belirtilmiş. Ayrıca geçtiğimiz yıl Osmanlı Devleti başlığı ile verilen konu bu yıl Osmanlı Tarihi şeklinde verilmiş ve yüzdelik dilimi %15 olarak belirtilmiş. Bu değişiklikler soruların dağılımına yansıyacak gibi görünüyor.
Sınav için bir diğer değişiklik Eğitim Bilimleri Testinde yapılan değişiklik
Eğitim Bilimleri derslerinin konu dağılımları değiştirilmiş. Öğretim İlke ve Yöntemleri %20 den %26'ya çıkarılmış. Sınıf Yönetimi %5 ten %6 ya çıkarılmış. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı %5 ten %6 ya çıkarılmış. Program Geliştirme %5 ten %6 ya çıkarılmış. Öğrenme Psikolojisi %20 den %15 e düşürülmüş. Gelişim Psikolojisi %15 ten %13 e düşürülmüş. Rehberlik %15 ten %13 e düşürülmüş.
KPSS
- 10 soruda KPSS Başvuru Kılavuzu
- 2010 KPSS Genel Yetenek Genel Kültür Testlerinin İptali Sonucu Neler Olabilir?
- 2018 KPSS A Grubu Soruları ve Cevapları Açıklandı mı?
- 2018 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sonuçları Belli Oldu mu?
- 2018 KPSS B'ye Kimler Girebilir?
- 2018 KPSS Cevap Kağıtları ve Soru Kitapçıkları Açıklandı mı?
- 2018 KPSS DHBT Sınava Giriş Belgeleri Yayımlandı
- 2018 KPSS DHBT Sonuçları Açıklandı mı? Tıkla-Öğren!
- 2018 KPSS DHBT Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (% 10)
- 2018 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?
- 2018 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine Kimler Girebilir?
- 2018 KPSS Lisans Kılavuzu Yayımlandı mı?
- 2018 KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 KPSS Lisans Sonuçları Kitabı Tıkla-İndir!
- 2018 KPSS Lisans,ÖABT,DHBT-Lisans Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?
- 2018 KPSS lisans'a kim hangi düzeyden girebilecek?
- 2018 KPSS Maratonu Başlıyor
- 2018 KPSS Memur Atama Takvimi Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Açıklandı
- 2018 KPSS Ortaöğretim Sınava Giriş Belgeleri Yayınlandı
- 2018 KPSS ortaöğretim soruları ve cevapları yayınlandı mı?
- 2018 KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans Başvuru İşlemleri Başladı
- 2018 KPSS Ortaöğretim/Önlisans Başarı Sıralamaları Açıklandı mı?
- 2018 KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 KPSS ÖABT Branş Sıralaması Açıklandı mı?
- 2018 KPSS Ön Lisans Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı
- 2018 KPSS Ön Lisans Sınav Sonuçları Belli Oldu mu?
- 2018 KPSS Ön Lisans/Ortaöğretim Cevap Kâğıtları Yayımlandı
- 2018 KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Adaylarının Dikkatine!
- 2018 KPSS Puan Türleri ve Test Ağırlıkları