Mühendislik fakültesi tercihi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Mühendislik Fakülteleri, Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversitelerinin en temel fakülteleridir.
Bu fakültelerden mezun olan öğrencilerin sektörde başarılı bir kariyer sağlamaları, aldıkları teknik eğitimi ne kadar pratik edebildikleriyle doğrudan ilgilidir.
Mühendislik fakültesinde eğitim almaya karar veren öğrencilerin, eğitim almak istedikleri üniversiteyi seçerken üniversitelerin mühendislik fakültelerini bu anlamda kıyaslayarak karar vermeleri çok önemlidir.
Peki, mühendislik fakültesi tercihi yaparken nelere dikkat edilmelidir?
1- İyi bir mühendislik fakültesinin eğitim dili, İngilizce ağırlıklı olmalıdır.
Eğitim müfredatının, uluslararası düzeyde çalışabilecek meslek ve iletişim becerilerini kazandıracak nitelikte olması, öğrencinin mezun olduktan sonra kariyer hayatına daha hızlı atılmasını sağlar.
2- İyi bir mühendislik fakültesi, öğrencinin teorik bilgiyi her fırsatta pratiğe dönüştürmesini sağlayacak fırsatlar sunmalıdır.
Yurt içi ve yurt dışı staj olanakları ile Erasmus öğrenci değişim programlarından etkin olarak yararlanma imkânı veren fakülteler, öğrenilen bilginin pratik edilmesine zemin hazırlar.
3- İyi bir mühendislik fakültesi, öğrencinin yenilikleri takip etme disiplinini kazanmasını sağlayacak eğitimlere ağırlık verilmelidir.
Öğrencinin sürekli kendini geliştirmesine fırsat veren eğitim sistemi, öğrencinin
kariyeri boyunca kendini geliştirmesine ve yeni teknolojilere adapte olmasını
kolaylaştırır.
4- İyi bir mühendislik fakültesi, endüstri-üniversite işbirlikleri sağlamalı ve ağırlıklı olarak proje temelli eğitimi benimsemelidir.
Öğrencinin edindiği teorik bilgiyi, sahada sektörün uzmanlarıyla pratik ederek tecrübe kazanması, karşılaştığı herhangi bir problemi çözmede daha az sıkıntı yaşamasını sağlar.
5- Kariyer için doğru seçim!
İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında eğitim-öğretime başlayan Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde; Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği programlarında lisans eğitimi verilmektedir. Öğretim dili İngilizcedir.
Ayrıca yurt içi ve yurt dışı staj olanakları ile Erasmus öğrenci değişim imkanları da etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Erasmus programı çerçevesinde çok sayıda Avrupa yükseköğretim kurumu ile öğrenci ve personel değişimini kapsayan ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır.
Piri Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Lisans Programına kayıtlı öğrencilerin endüstri işbirliği ile yürütülen “ortak eğitim” programı ile 4. sınıfta anlaşmalı kurumlarda çalışarak bitirme Projelerini yapmaktadırlar. Mezuniyetlerinde 1 yıllık is deneyimine sahip olan öğrenciler, is hayatına Bir adım önde başlamaktadır. 3. sınıf dersleri tamamlamalarından sonra 4. Sınıfın her iki yarıyılında öğleden sonraları eğitimlerini tersane, dizayn ofisi, fabrika ve mühendislik firması gibi kamu ve/veya özel sektör iş yerlerinde mesleki uygulama imkanı bulmalarını sağlayarak sektörün beklentileri doğrultusunda yetiştirilmeleri amaçlanmıştır.
Teknopark İstanbul’da ve yakın çevrede sektörden sekiz firma ve tersane ile “Ortak Eğitim” protokolleri imzalanmıştır. Ayrıca bu uygulamayı destekleyici olarak İstanbul Teknopark’ta PRÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nde teknoloji geliştirme projelerinin yanı sıra sadece lisans düzeyinde değil araştırma ve geliştirmeye yönelik proje odaklı yüksek lisans ve doktora çalışmaları yürütülmesi planlanmıştır. Ayrıntılar için http://aday.pirireis.edu.tr
İyi bir eğitim ve doğru bir kariyer planlamasıyla başarılarla dolu bir gelecek için Piri Reis Üniversitesi’ni daha yakından inceleyin. Detaylı bilgi için tıklayınız!
ÖSYM Tercih
- 'Üniversitelerimiz tek tiplilikten kurtulmalı'
- 100 bin yabancı öğrenci 5 milyar dolar getirecek
- 100 üniversite 'Tercih Fuarı'nda buluşacak
- 11 Türk Üniversitesi En İyiler Arasında
- 2. öğretim ve uzaktan eğitim bölümlerini tercih edeceklerin ödeyeceği ücretler
- 2018 ÖSYM Ek Tercihleri için Son Tarih Ne Zaman?
- 2018 ÖSYM Tercih Rehberi İndir!
- 2018 ÖSYS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri Başladı mı?
- 2018 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 ÖSYS Milli Sporcu Yerleştirme Tercihleri Nasıl Yapılacak?
- 2018 ÖSYS Programları Tercih Kitapçığı
- 2018 ÖSYS Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?
- 2018 ÖSYS Tercih İşlemleri Ne Zaman Sona Erecek?
- 2018 ÖSYS-TYT YKS Taban ve Tavan Puanları Tıklayın!
- 2018 Puanlar Düşecek mi?
- 2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programı (SLT) Kılavuzu Yayımlandı mı?
- 2018 TYT Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?
- 2018 TYT Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?
- 2018 TYT Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 TYT YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 Üniversite Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 Üniversite Taban Puanları ve Sıralamaları Nasıl Olacak?
- 2018 Üniversite Tercih Kontenjanları Yayımlandı mı?
- 2018 Üniversite Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?
- 2018 YKS Barajını Geçen Öğrenci Sayısı Ne Kadar?
- 2018 YKS Puanı ile Tercih Edilebilecek Bölümler
- 2018 YKS Tercih Kılavuzu ÖSYM İndir!
- 2018-2019 ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri Açıklandı mı?
- 2018-2019 Üniversite Kontenjanları Doluluk Oranları Belli Oldu mu?