EBA Kurs Kayıt Öğrenci Girişi







-E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursları ile ilgili açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri ile ilgili bütün işlemler işlemler, e-kurs (http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr) modülü üzerinden yapılacak. E-Kurs öğrenci başvuruları E-Kurs EBA üzerinden nasıl gerçekleşecek.








EBA Kurs Kayıt Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız





MEBBİS EBA E-Kurs Öğretmen Başvuruları için Tıklayınız








EBA şifresi nasıl alınır?





-Kursa katılmak isteyen örgün eğitim öğrencileri, okul/kurumlarından alacakları EBA şifresi ile E-Kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.





-İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebilecek.





-Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacak.





-Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir.





-DYK'lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10'u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.





E Kurs kaydı EBA (eğitim ağı) üzerinden nasıl yapılır?





MEB E-Kurs öğrenci başvuru kayıt süresini uzattı! Peki, E-Kurs öğrenci kaydı EBA üzerinden nasıl yapılır? Adım adım e-kurs EBA kayıt haberimizde. Adım adım E kurs kayıt videolu anlatımla kayıt işleminizi yapabilirsiniz.





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üniversite hazırlık için ilk kez E-Kurs sistemini hayata geçirdi. E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğrenci kayıtları yoğun talep üzerine öğrenciler için Ekim'e uzatıldı. Öğretmen kayıtları için dün son gündü. MEB E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursu öğrenci ve öğretmen kaydı EBA eğtim ağı üzerinden nasıl yapılır? E kurs kayıtlarıyla ilgili tüm detaylara videolu anlatımla sayfamızdan ulaşabilirsiniz.





E-Kurs kayıtları son tarih ne zaman?





Milli Eğitim Bakanlığı'nın Destekleme ve Yetiştirme Kursları (E-Kurs) yeni eğitim yılının başladığı haftanın ilk 3 günündeki 1 milyon başvuru aldı. MEB, E-Kurs için gelen yoğun başvuru üzerine Ekim'de sona erecek başvuru süresini öğrenciler için Ekim, öğretmenler için ise Ekim'e kadar uzattı. E-Kurs öğretmen başvurusu için dün son gündü.





E- Kurs için bilinmesi gereken 9 madde





1- E-Kurs modülü üzerinden başvuru yapacak öğrenci/açık öğretim öğrencisi ve mezunlara eba/e-Kurs kullanım şifresi verir.





2- E-Kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar.





3- E-Kurs modülü üzerinden öğrencilerin bir önceki yıla ait ağırlıklı yılsonu başarı puanı, Bakanlıkça veya kurs müdürlüğünce yapılacak tarama test sonuçları; kursiyerlerin diploma notu gibi ölçülebilir kriterleri de dikkate alarak sınıf oluşturma iş ve işlemlerini yapar.





4- Kursa başvuru yapan kadrolu veya ücretli öğretmenlerin e-kurs modülü üzerinden derslere atamasını yapar, haftalık ders çizelgelerini oluşturur, ilan eder.





5- Kurs çalışmalarında plan ve programları onaylar, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.


Kurslara başvuran açık öğretim öğrencileri ile mezunların, belgelerini inceleyerek bulundukları sınıf düzeyine göre rehberlik eder, kurs kayıtlarını yapar.





6- Kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personel görevlendirmeleri ile yapılacak ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemleri yürütür. Kursun işleyişi ile ilgili idari, mali ve diğer hususlarla ilgili her türlü iş ve işlemleri yapar.





7- Kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, takibini yapar (Sağlık raporuna dayalı hastalıklar, tabii afetler, anne, baba ve kardeşlerden birinin ölümü gibi özürler sebebiyle oluşan devamsızlıklar, devamsızlık süresinden sayılmaz).





8- Kurs merkezince tutulması gereken defter ve dosyaları tutar. DYK'nın işleyişini, düzen ve disiplinini sağlayıcı tedbirleri alır. Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.





9- Ortaokulların 5, 6 ve 7'nci sınıflarındaki öğrenciler ile liselerin 9,10 ve 11'inci sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8'inci sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; liselerin 12'nci sınıfı öğrencileri ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecek.








E-Kurs Destekleme kursları ne zaman başlıyor?





-1. dönem kursları Ekim 2017'de başlayacak ve Ocak 2018'de sona erecek. 2. dönem kursları ise Şubat 2018'de başlayacak.





-2. dönem kursları ve yıllık kurslar Haziran 2018'de tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise Haziran - Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.





-Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek.





-Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.





-Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.





-Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.








EBA GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ





DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNETİM SİSTEMİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ